6 napig szakadni fog az esőVasárnap rövidebb-hosszabb időszakokra kisüthet a nap, és érdemes is kihasználni a viszonylagos jó időt (4-14 fok), ugyanis délutántól nyugat felől újabb csapadékrendszer éri el hazánkat. Előbb a Dunántúlon, majd este az ország középső részén, éjszaka pedig északkeleten számíthatunk újabb esőre, ami ráadásul úgy tűnik, hogy szombatig kitart.

idojaras_2016_02_14

Hétfőre már jelentős mennyiségű csapadékot jósol az OMSZ, sokfelé várható eső, záporeső, és még a szél is megélénkül. A hajnali 3-10 fokról napközben 7-14 fokig melegszik az idő.

Kedd hajnalban 2-8 fok várható, majd napközben további esők, záporesők jönnek. A legmagasabb hőmérséklet 6-13 fok körül alakul.
Szerdán is erősen felhős lesz az ég, és sokfelé várható csapadék. Marad a 6-13 fokos meleg.

Csütörtökön sem várható még javulás, csak keleten szakadozhat fel időnként a felhőzet. Eső, élénk északi szél, 5-13 fok.
Pénteken is csak átmeneti felszakadozások lehetnek a felhőzetben, eső, záporeső, a magasabb helyeken havas eső, hó is lehet. A hajnali 1-6 fokról 5-10 fokra melegszik az idő.

A mostani előrejelzések még szombatra is mutatnak csapadékot, de már csak szórványosan fordulhat elő eső, záporeső, havas eső vagy hó. A hajnali hőmérséklet is visszaesik mínusz 4 – 1 fokra, nappal 5-10 fok várható.

forrás: index.hu