6 napig szakadni fog az eső


Vasárnap rövidebb-hosszabb időszakokra kisüthet a nap, és érdemes is kihasználni a viszonylagos jó időt (4-14 fok), ugyanis délutántól nyugat felől újabb csapadékrendszer éri el hazánkat. Előbb a Dunántúlon, majd este az ország középső részén, éjszaka pedig északkeleten számíthatunk újabb esőre, ami ráadásul úgy tűnik, hogy szombatig kitart.

Hétfőre már jelentős mennyiségű csapadékot jósol az OMSZ, sokfelé várható eső, záporeső, és még a szél is megélénkül. A hajnali 3-10 fokról napközben 7-14 fokig melegszik az idő.

Kedd hajnalban 2-8 fok várható, majd napközben további esők, záporesők jönnek. A legmagasabb hőmérséklet 6-13 fok körül alakul.
Szerdán is erősen felhős lesz az ég, és sokfelé várható csapadék. Marad a 6-13 fokos meleg.

Csütörtökön sem várható még javulás, csak keleten szakadozhat fel időnként a felhőzet. Eső, élénk északi szél, 5-13 fok.
Pénteken is csak átmeneti felszakadozások lehetnek a felhőzetben, eső, záporeső, a magasabb helyeken havas eső, hó is lehet. A hajnali 1-6 fokról 5-10 fokra melegszik az idő.

A mostani előrejelzések még szombatra is mutatnak csapadékot, de már csak szórványosan fordulhat elő eső, záporeső, havas eső vagy hó. A hajnali hőmérséklet is visszaesik mínusz 4 – 1 fokra, nappal 5-10 fok várható.

forrás: index.hu