A szíriai hadsereg megcélozta az Iszlám Állam egyik fő bázisát

ramadi_sziria

Előrenyomulni készül a szíriai kormányhadsereg Rakka tartományban, amely most az Iszlám Állam kezén van – közölte egy szíriai katonai forrás szombaton. A hadműveletet néhány napja megindították, a Bassár el-Aszad szíriai elnök kormányához hű hadsereg az utóbbi két napban a terroristák több állását is elfoglalta Hama és Rakka tartomány között.

A szíriai katonai forrás úgy fogalmazott:

ez jelzi, hogy a további hadműveletek Rakka felé veszik irányukat. Hozzátette, a rakkai front nyitott at-Tabkáh irányából.

A Rakka tartományban fekvő At-Tabkáh város melletti légi támaszpontot a kormányerők 2014-ben veszítették el az Iszlám Állam elleni harcokban. A támaszpont azóta is a dzsihadisták kezén van.

A szíriai állami televízió eközben arról számolt be, hogy a kormánycsapatok elfoglaltak egy újabb települést Aleppó város térségében. A híradás szerint a hadsereg bevonult a dombos területen fekvő at-Tamura faluba, amely a gyakorlatilag frontvonallá változott Anadan, Hajan és Haritan településekre néz le.Az orosz légierő támogatásával bíró szíriai kormányerők nagyszabású offenzívát indítottak Aleppó térségében, hogy Damaszkusz visszanyerje az egész tartomány felett az irányítást. A heves harcok elől eddig több tízezer lakos menekült a török határra.