Téli Kupa: futball helyett vízilabda


Változatos meccsekkel folytatódtak a megyei Téli kupa csoportmeccsei. Minaj, Beregdéda és Huszt újabb győzelmével már bebiztosította továbbjutását, még öt  kiadó playoff hely maradt. A körülmények nem mindenhol voltak ideálisak a futballhoz.

Az Ungvári FC és a Szerednyei FC legyőzése után a Nagyszőlős csapatát is felülmúlta a Minaji FC az ókemencei csoport harmadik fordulójában. A találkozó mindent eldöntő egyetlen gólját Vladiszlav Mikuljak szerezte a 11. percben. Az Ung-vidéki egylet a téli sorozat első számú meglepetéscsapata, eldőlt, hogy csoportelsőként jutnak tovább a play off-körbe, s komoly eséllyel pályáznak a végső diadalra. A csoport másik meccsén az Ungvári Hoverla U19-es csapata sima 2–0-ás győzelmet aratott a Szerednyei FC ellen.

Messze nem voltak ideálisak a körülmények a kincsesi futballpályán, ahol a II. csoport második fordulóját rendezték. A heves esőzések miatt a pálya bizonyos részein bokáig érő víz állt, ami alaposan rányomta a bélyegét a játék színvonalára is. A Beregdédai FC Olekszandr Hrickevics góljával 1-0-ra legyőzte Konzháza csapatát. A tópartiak győzelmükkel bebiztosították a továbbjutást. Csapi Lokomotív 2-0-ás sikert könyvelhetett el a Kincses elleni összecsapáson.

A III. csoportban pontosztozkodással zárult az FK Polena Munkácsi Sportiskola elleni rangadója, két forduló után mindkét csapat pályázik a továbbjutásra. A Beregszászi FC sima 3-0-ás győzelmet aratott Borhalom felett.

Három kör után 9 ponttal a Huszti Obolony hibátlanul vezeti IV. csoportot, így továbbjutása már nem forog veszélyben. Az egyetlen kiadó hely megszerzésére a legnagyobb esélye Felsőveresmartnak van.

A megyei Téli Kupa 2. és 3. csoportkörének eredményei:

I. csoport (Ókemence):

Nagyszőlősi FC-Minaji FC 0-1

Szerednyei FC-Ungvári Hoverla U19 0-2

Ungvári FC (kimenős)

Az állás: 1. Minaji FC 9 pont, 2. Nagyszőlősi FC 4, 3. Ungvári Hoverla U19 3, 4. Szerednyei FC 0.

II. soport (Kincses):

Beregdédai FC-Koncházai Vitéz 1-0

Csapi Lokomotív-Kincsesi Sólyom 2-0

Az állás: 1. Beregdédai FC 6 pont, 2. Koncházai Vitéz 3, 3. Csapi Lokomotív 3, 4. Kincsesi Sólyom 0.

III. csoport (Borhalom):

FK Polena-Munkácsi Sportiskola 1-1

Beregszászi FC-Borhalom 3-0

Az állás: 1. FK Polena 4 pont, 2. Munkácsi Sportiskola 4, 3. Beregszászi FC 3, 4. Borhalom 0.

IV. csoport (Huszt):

Kaszómező–Huszti Obolony 0-1

Felsőveresmart-Ötvösfalva (Zolotarevo) 4-0

Huszti Obolony-2-Huszti Obolony 0-3

Kaszómező-Ötvösfalva (Zolotarevo) 2-2

Az állás: 1. Huszti Obolony 9 pont, 2. Felsőveresmart 4, 3. Kaszómező 1, 4. Huszti Obolony-2 1, 5. Ötvösfalva 1