Tovább tart a blokádháború


A kormány hiába tiltotta meg hivatalosan is az oroszországi teherjárművek tranzitcélú közlekedését az országban, a kárpátaljai nacionalisták által kezdeményezett kamionblokád folytatódni fog.

„Visszafordítjuk a teherautóikat Ukrajna területéről és elküldjük őket Fehéroroszországba és vissza Oroszországba. Azokat, akik Európából jönnek, rendesen átengedjük. Ukrajna minden régiójában átengedik még azokat. Az oroszok teljesen blokkolták a mi kamionjainkat, tudjuk pontosan. Felhívjuk a kormányunk figyelmét, hogy a kamionjaink közlekedését blokkolják Oroszország területén. Kedd délutánig adunk időt a kormánynak, hogy rendezzék valahogy ezt a kérdést és határozott választ adjanak, különben kénytelenek leszünk blokkolni az Európából érkező orosz teherautókat is.” – mondta Tarasz Deak, a kárpátaljai blokád vezetője.

Miközben ultimátumot fogalmaznak meg, furamód eszükbe sem jut, hogy éppen ők robbantották ki az újabb gazdasági háborút a két szomszédos ország között, ami hatalmas károkat okoz az ukrán gazdaságnak.

Viktor Medvedcsuk ismert politikus kimerte jelenteni, hogy a történtekért az ukrán felet terheli a felelősség.