Juscsenko: ekkora válság még nem volt Ukrajnában


A független Ukrajna történetének legnagyobb válságát éli át – mondta a Szevodnyának adott interjújában Viktor Juscsenko ukrán ex elnök.

A narancsos forradalom egyik vezetője szerint a jelenlegi probléma nem csupán a politikára korlátozódik, mert az ország életére jelentős kihatással van a gazdasági, pénzügyi és a biztonsági krízis is, amelyek együttesen okozták az ország történetének legsúlyosabb válságát.

“Nekem úgy tűnik, hogy itt nem a tudás, hanem a vertikális szintek közötti párbeszéd hiányáról van szó. Óriási bevételkiesést jelent, hogy a vállalatok 55 százaléka árnyékgazdaságban működik. A kormány nem folytat párbeszédet az üzleti élet képviselőivel. Háború van az országban, és eközben

a leghazafiasabb megyékben mindössze 5 százalékra teljesítik a behívási terveket.

Nem a fiatalemberek hiányáról van szó akiknek, fáj a szíve Ukrajnáért, ez itt a nemzeti szellem degradációja. Amikor másfél év alatt elveszítjük nemzeti valutánk 350 százalékát, a háború egy második frontjának megnyitásába kezdünk, ami még sokkal szörnyűbb lehet, mint az első” – fogalmazott Juscsenko szerint az országban kialakult helyzet a kormánykoalíciót terheli.