Potencianövelővel megspékelt csempészcigi az M3-as autópályán

csempeszek

Ágyneműhuzatba rejtett csaknem 100 adag potencianövelőt találtak egy cigarettacsempész autójában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az M3-as autópályán Gelejnél.

Az indiai gyártmányú kék pirulák a csomagtartóban, a magyar adójegy nélküli cigaretták pedig a vezető- és anyósülés háttámlájában kialakított rejtekhelyen lapultak. Az autóban ketten ültek. A Szabolcs megyei férfiak ellen gyógyszerrendészeti szabálysértés, valamint orgazdaság megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

A pénzügyőrök az M3-as autópálya geleji pihenőben ellenőriztek egy Nyíregyháza felől Budapest felé közlekedő autót. A csomagtartó átvizsgálásakor egy táskában több tucat magyar adójegy nélküli cigarettát találtak. Az autó tüzetes vizsgálatakor Iti, a NAV cigarettakereső kutyája is bejelzett a vezető- és anyósüléseknél. Az ülések háttámlájában rejtekhelyet alakítottak ki, amelyek szintén tele voltak csempészcigarettával.

Összesen 124 doboz, mintegy 150 ezer forint értékű adózatlan cigaretta került elő az autóból.

A csomagtartó átvizsgálásakor egy ágyneműhuzatba csaknem 100 adag potencianövelő volt betekerve. Az anyósülésen utazó 26 éves férfi elmondta, hogy az interneten, egy külföldi honlapról rendelte az erős potencianövelő gyógyszert saját használatra.A pirulákat, valamint az illegális cigarettákat a pénzügyőrök lefoglalták, a férfiak ellen gyógyszerrendészeti szabálysértés miatt indult eljárás, emellett orgazdaság megalapozott gyanúja miatt is felelniük kell – jelentette a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának a sajtóreferense.