Moszkal szerint is elavult az ungvári repülőtér


Az ungvári repülőtér munkája még mindig le van blokkolva, miután a légi felügyelet biztonsági szabályok megszegéséért visszavonta a repülőtér engedélyét.

„A repülőtér munkájában tényleg találtak számos szabályszegést. Az ellenőrök munkája megmutatta, hogy a terroristák akadálymentesen egy bombát is felvihetnének a repülőre. A követelményeknek és szabályoknak megfelelően a repülőtér területe nincs elkerítve. A felszállópálya melletti terület be van nőve sűrű bokrokkal, amiben vadállatok élnek. Amikor ott voltunk, akkor a bokrokból nyulak ugráltak ki és egy őz is egyenesen a felszállópályára rohant. A repülőtérrel szomszédos lakosok szép lassan privatizálták a földeket és gyümölcs valamint zöldségtermesztéssel foglalkoznak, mintha a saját területükön lennének”

– nyilatkozta a megye kormányzója. Hennagyij Moszkal szavaiból kiderül, hogy a repülőtér állapotáról már jó ideje nem gondoskodtak. Moszkal elrendelte, hogy a repülőtér igazgatósága több intézkedést is foganatosítson.

„Első lépés egy biztonsági szolgálattal való szerződéskötést, illetve egy korszerű fémdetektor beszerelése. Végre kell hajtani az utasok fogadására szolgáló épület teljes helyreállítását a követelményeknek megfelelően. De a legfontosabb a bozótirtás, illetve a terület elkerítése. Nagyjából hat kilométer kerítést kell felállítani” – mondta a kormányzó megjegyezve, hogy ennek a egésznek a finanszírozását a megyei tanács és a régiófejlesztési alap költségvetéséből fogják finanszírozni.