Négyezer dollárt fizetnek a migránsok az ukrán határon való átkelésért


Nem csoda, hogy a határőrök drága nyugati autókkal közlekednek, főleg ha figyelembe vesszük, hogy az illegális bevándorlók négyezer dollárt fizetnek a határon való átkelésért.

Szergej Timoscsuk, a munkácsi határszolgálat vezetője valószínűleg nem erre célzott, amikor az illegális határátkelésről beszélt.

„Az illegális bevándorlók négyezer dollárt, vagy többet fizetnek az átkelés helyétől függően. Néhányuk mindenét eladja, csakhogy az Európai Unióba jusson, főleg amikor az egész családról van szó”

– mondta Timoscsuk. A migránsok legtöbb esetben törvényesen repülnek Ukrajnába. Egyesek több éven át az ország nagyvárosaiban maradnak, közben pedig tanulnak és dolgoznak, de végül mégis útnak indulnak Nyugatra a jobb élet reményében.

A határőrparancsnok konkrétan a Nagyszőlősi és Beregszászi járás lakóit vádolja, a törvényellenes határátkelés megszervezésében.

„Ezek az emberek nagy pénzeket keresnek ezzel”

– mondta Timoscsuk. Akit mégis elfognak, azt az illegális határátkelés megszervezéséért akár tíz évre is elítélhetik, figyelmeztet a parancsnok.