Kötelezővé teszik az influenza elleni védőoltást


Ukrajnában kötelezővé teszik veszélyeztetett kategóriába tartozó személyek influenza elleni védőoltását. Erről Szvjatoszlav Protasz a közegészségügyi és járványügyi szolgálat vezetője beszélt.

„Úgy döntöttünk, hogy a 2016-os évben kötelezővé tesszük védőoltásokat azon személyek számára, akik orvosi és járványügyi szempontból a veszélyeztetett kategóriába tartoznak”

– mondta Protasz. Ide tartoznak a légúti betegségben szenvedők, a kardiovaszkuláris betegségben lévők, a vesebetegek, a 60 év feletti idős emberek, és a terhes nők. A járványügyileg veszélyes kategóriába tartoznak azok azon személyek is, akik a mindennapi életük során sok emberrel találkoznak, mint például az egészségügyi szolgálatban dolgozók, a vállalkozók, az oktatási szféra munkásai és mások – írja a korrespondent.net.

Protasz szavai szerint az a cél, hogy a veszélyeztetett zónában lévők 75 százaléka oltást kapjon. Ukrajnában az elmúlt négy hét alatt 329 ember halt meg. Azt azonban nem tudni, hogy az oltásokhoz ingyen juthatnak-e majd hozzá az érintettek.

Értesülések szerint, Kárpátalján egy 22 éves terhes nő halt bele az influenzába. Erről IDE kattintva olvashat!