A rendőrség szaglászik a hőstett körül


A rendőrség vizsgálatot indított azzal a balesettel kapcsolatban, ami a técsői járási Grusevo (Szentmihálykörtvélyesen) településen történt még február 19-én.

Ahogy arról mi is írtunk egy férfi saját életét kockáztatva mentett meg egy négyéves kisfiút, aki figyelmetlenül kiszaladt a községet átszelő forgalmas főútra. Az esetet rögzített egy közeli térfigyelő kamera, amin jól látszik, hogy éppen ölbe kapja a gyereket, amikor egy arra haladó személygépkocsi mindkettőjüket elgázolja.

A rendőrség épp a világhálóra felkerült videó – amit már több mint félmillióan néztek meg – kapcsán kezdett vizsgálódni, ugyanis a közúti balesetről nem értesítették a hatóságokat. A gyerekhez és a férfihoz nem hívtak mentőt, ráadásul az anya a kórházban félrevezette az orvosokat, ugyanis azt állította, hogy a gyereke akkor sérült meg, amikor legurult házuk lépcsőjén.

A rendőrség keresi azt az autóst, aki elütötte a férfit és a gyereket.

A hatóságok kíváncsiak arra, hogy a felek miért titkolták el a történteket.

A falut átszelő útszakasz közismerten életveszélyes, ugyanis egy hosszú egyenes szakasz előzi meg. Az autósok zöme pedig a községbe érve nem tartja be a sebességkorlátozást. A település polgármestere szeretnék, ha kikerülne egy sebességkorlátozó tábla, valamint ha a rendőrök gyakrabban ellenőriznék, hogy az autósok betartják a sebességkorlátot.