Katonai puccsal riogat a Jobb Szektor


Kijevbe vezényelt tankokkal és katonai fordulattal fenyegetőzik a Jobb Szektor szóvivője.

Artem Szkoropadszkij a Facebook oldalán helyezte kilátásba a véres kijevi megmozdulást. Erőtlennek, semmirekellőnek nevezte a belügyiseket, az új políciát pedig „kirakatnak”, amit szerinte már egy kisebb tömeg is szétkergetne. Úgy ítéli meg, hogy a belügyminisztériumnak csupán egyetlen feladat van, Petro Porosenko elnökre vigyázni.

Szkoropadszkij bejegyzésében kijelenti: Ukrajnában nem beszélhetünk államról. Csak hazug, korrupt, csaló politikusok vannak. Meglátása szerint az egész parlamentben jó, ha van húsz becsületes képviselő.

„A valóságban az oligarchák csatároznak egymással a televízióikon keresztül, és a parlamentben az ő érdekeiket védő képviselők útján” – állapította meg.

Azt is tudni véli, kik fogják elkövetni Kijevben a katonai hatalomátvételt. Meg is nevezi őket: a frontról visszatérő katonák, az önkéntesek, a Jobb Szektor, az Azov és az OUN csapatai.

Egy ma még ismeretlen „Napóleon” megjelenéséről is szól, aki a kellő pillanatban kivezényli a tankokat a főváros utcáira, és a népfelkelés élére áll. Megsemmisítéssel fenyeget Szkoropadszkij, mint írja: „Szétlövik a belügyminisztériumot, a parlamentet, a politikusokat, az elnököt.”

A Jobb Szektor szóvivőjének erőszakos posztja óriási kommentháborút robbantott ki a világhálón. Sokan őrültségnek nevezik a leírtakat, de jócskán akadnak őt pártoló megnyilvánulások is.