Kézilabda: az edző elégedetlen a Kárpáti játékával


Ahogy arról korábban már beszámoltunk háromgólos (22–19) vereséget szenvedett az Ungvári Kárpáti a macedón Vardar Junior otthonában a női kézilabda Challenge-kupa negyeddöntőjének első, hétfői mérkőzésén. Borisz Petrovszkij az ungváriak edzője elégedetlen a csapat által nyújtott teljesítménnyel és az eredménnyel.

„Sok hibával, erőltetetten játszottak a lányok. A játékosok nincsenek hozzászokva az ilyen nagy iramú, kiélezett meccsekhez. Sajnos ezt nem lehet megtanulni, ha nem lépünk ki a komfortzónánkból. A második játékrészre mindkét csapat elfáradt, ezzel is magyarázható, hogy ilyen kevés gól esett ebben a félidőben”

– fogalmazott Borisz Petrovszkij, az Ukrán Kézilabda Szövetség hivatalos honlapjának adott meccsértékelőjében. Hozzátette, a Vardar támadásban gyors, védekezésben pedig agresszív játékot játszik.

A edző szerint komoly érvágás volt a csapat számára, hogy sérülés miatt nélkülözniük kellett Ivanna Mihovicsot, Marina Lebegyeva próbálta helyettesíteni Macedóniában. Még nem tudni, hogy a vasárnapi visszavágón pályára léphet-e Mihovics.

Petrovszkij elmondása szerint Szkopjéban érződött, hogy nagy népszerúségnek örvend a kézilabda. A Vardar Juniorba gyűjtötték össze Macedónia legnagyobb fiatal tehetségeit.

A visszavágót február 28-án vasárnap 16 órai (közép-európai idő) kezdettel a börvingesi Kárpáti Arénában rendezik.