Pult alól árulta az ukrán gyógyszert egy magyarországi boltos


A Hajdú-Bihar Megyei Rendör-fökapitányság Vizsgálati Osztálya egészségügyi termék hamisítása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást V. Ilona hajdúhadházi lakossal szemben – írja a civishir.hu.

A nyomozás adatai szerint 2015. november 13-án délelőtt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy hajdúhadházi üzletben tartottak ellenörzést, amely során

a kiszolgálópult egyik fiókjában 218 darab ukrán feliratú, ismeretlen eredetű gyógyszert találtak és foglaltak le, valamint bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a rendőrségen.

A megalapozott gyanú szerint a tablettákat a bolt üzemeltetöje, V. Ilona szerezte be azért, hogy azokat a boltban értékesítse. A nyomozás során beszerzett igazságügyi szakértői vélemény alapján a lefoglalt tabletták Magyarországon nem engedélyezett egészségügyi terméknek minősülnek, a nő a forgalomba hozatalukhoz nem rendelkezett engedéllyel.

Az 50 éves hajdúhadházi lakost a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták.

A rendőrség a gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek.