Szaakasvili és a problémák


Mihail Szaakasvili részvételével korrupcióellenes fórumot tartottak Ungváron.

A kárpátaljai megyeszékhelyen tartott rendezvényen felszólaló grúz származású politikus a szőlőtermesztésről és a turizmusról is beszélt. Kifejtette, hogy amikor a kormány a problémák megoldásába kezd, egyszerűen nem jut el a nyugati régió gondjaihoz. Szóba hozta azt is, hogy Ukrajnában irreálisan drágák az autók.

„Voltam New Yorkban is, ugye Grúziában éltem, de egyik helyen sem annyira drágák az autók, mint itt. Ukrajnában túlzottan magas az áruk” – mondta a politikus.

Kitért a repülőtér gondjaira.

„Hol van a kormány? Ungváron miért nincs repülőtér? Azt hiszik, Kijevbe tudnak erről? Köpnek ők az egészre. Mégis hogy lehet turizmusról beszélni, ha a városban be van zárva a repülőtér? Ezeken az utakon pedig még közlekedni sem lehet”

– mondta Szaakasvili. Mindehhez azért hozzátartozik, hogy bár a problémákat felvetette, de reális megoldási javaslatokkal ő sem tudott szolgálni…
Odessza megye kormányzóját itteni kollégája, Hennagyij Moszkal is vendégül látta, akivel a politika mellett egy baráti beszélgetésre is sort kerítettek.