Öngyilkos merénylet Kabulban – legalább kilenc halott


Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát szombaton az afgán védelmi minisztérium kabuli épületénél néhány órával az után, hogy tizenegy halálos áldozatot követelő merénylet történt az ország keleti részén fekvő Aszadábádban – közölték a hatóságok.

A tartományi rendőrfőnök közlése szerint a szombati merénylet legalább kilenc halálos áldozatot követelt és tizenhárman sebesültek meg. Davlat Vaziri, a tárca szóvivője azt mondta, hogy

a merénylő gyalog érkezett a minisztériumhoz, majd felrobbantotta magát. Helyszíni tudósítások szerint sok rohamkocsi érkezett a robbantás helyszínére, rendőrök és katonák pedig lezárták a helyszínt.

Néhány órával a kabuli robbantás előtt tizenegy halálos áldozatot követelő merénylet történt az ország keleti részén fekvő Kunár tartomány székhelyén, Aszadábádban. A motorkerékpáros öngyilkos merénylő egy piacon robbantotta fel magát, amely a tartományi kormányzó háza és egy rendőrőrs közelében van. A terrorcselekmény célpontja minden bizonnyal egy járőröző rendőri egység volt, de a halottak és a sebesültek zöme civil.

Egyelőre semmilyen szervezet nem jelentkezett a merénylet elkövetőjeként, de a múltban a tálib lázadók szinte rutinszerűen magukra vállalták az ilyen terrorcselekményeket.

mti