Challenge-kupa: elődöntőbe jutott a Kárpáti


A női kézilabda Challenge-kupa negyeddöntőjének visszavágóján az Ungvári Kárpáti hazai pályán 28–17-re legyőzte a macedón Vardar Juniort, így az Ung-parti egylet 47–39-es összesítéssel története során először bejutott a sorozat elődöntőjébe.

Háromgólos hátrányból várta a negyeddöntő visszavágóját a Kárpáti. Borisz Petrovszkij tanítványai motiváltan létek pályára, az első perctől kezdve magukhoz ragadták a kezdeményezést, és a félidőre biztató 14-8-as előnyre tettek szert. A macedónok az egész mérkőzés során rendkívül megilletődötten, kapkodva, sok hibával játszottak.

Az ungváriak játékosai közül mindenképpen ki kell emelni Irina Jablonszka kapust, aki az első játékrészben 29 kapura tartó lövésből 14 megfogott. A folytatásban is a hazaiak akarata érvényesült, fokozatosan húztak el a macedónoktól. Így végül kiütéses hazai siker lett a vége, a Kárpáti 11 gólos (28-17) győzelmet aratott a Vardar Junior ellen és 47–39-es összesítéssel továbbjutott a Challenge-kupa elődöntőjébe.

Az Ungváriak következő ellenfele Kastamonu B. Genclik SK csapata lesz, a török együttes a nyolcaddöntőben egy holland egyletet ejtett ki. Az elődöntős párharcok első felvonását április 2-3-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik.