Késsel raboltak ki egy ungvári diákot


A Karpatskij Objektiv számolt be arról a rablásról, miszerint valószínűleg egy magyar diákot raboltak ki késsel Ungváron. A cikk egyértelmű utalásokat tesz, bár konkrétan nem nevezi meg az áldozat nemzetiségét. Először is kitalált névvel Istvánnak nevezi az áldozatot.

Érdemes megjegyezni, hogy nem nemzetiség ellenes tettről van szó, hanem egy átlagos rablásról, és valószínűleg a félreértések elkerülése végett nem írták az áldozat nemzetiségét.

Az áldozat szavai szerint véletlenszerűen megismerkedett ismeretlen srácokkal az utcán. A diák meghívta őket egy sörre, de azok közben 100 hrivnya kölcsönt kértek tőle, amit „István” oda is adott. Telefonszámot cseréltek, hogy később behajthassa a tartozást. Egy kis idő elteltével felhívta a megadott számot és a srácoktól a kölcsönadott összeget követelte. Egy ismeretlen számról majd felhívták és megkérték, hogy találkozzanak a városban egy megbeszélt helyen.

A pénzt még csak véletlenül sem akarták visszaadni, hanem épp ellenkezőleg, megpróbálták elvenni az átvert diák arany nyakláncát, de az ellenállt. Ekkor egy kést szorítottak a fiatal diákhoz és a kezéből kiragadták a telefont és elfutottak. A sokkolt fiú miután hazatért elmesélte az egészet a szüleinek.

A szülők azonnal kiíratták a fiukat az ungvári oktatási intézményből ahol tanult, és valószínűleg egy külföldi oktatási intézménybe íratják.

A Karpatskij Objektiv, az utóbbi mondatával tett utalást arra, hogy egy magyar diákról lehetett szó, hisz egy ukrán család nem menekítené ki más országba a gyermekét. Visszatérve az esethez, a rendőrök nyomozást kezdeményeztek és az áldozatot már ki is hallgatták.