Óriási botrány lett egy mecsetben készült videó miatt


Újból be akarnak zárni egy dániai mecsetet, miután botrányos felvételeket szivárogtattak ki Abu Bilal Ismail muzulmán tanító egyik órájáról. A videón az imám a házasságtörő nők megkövezéséről tartott előadást csoportjának.

“Ha egy férjezett vagy elvált nő házasságtörést követ el, büntetésként halálra kell kövezni. Ha a nő szűz, csak ostorcsapásokat érdemel.” – mondta a szélsőséges oktató a kiszivárogtatott felvételeken.

A videón a “szemet szemért” mentalitás dominál: a tanító szerint halált érdemel bárki, aki kioltja egy muzulmán életét, ugyanez a sors vár a hitehagyott muszlimokra is.

Az imámot nem először leplezték le kamerás felvétellel: még 2014 júliusában a cionista zsidók elpusztításáról szónokolt Berlinben.

Szeptemberben pedig a dániai mecset összes tanítója hűséget esküdött az Iszlám Állam terrorszervezetnek. Itt tanult az a dán férfi is, aki elsőnek került fel az amerikai Iszlám Állam-terrorlistára. Jelenleg tizenkét tagjuk harcol Szíriában és Irakban.

Már számtalan alkalommal megpróbálták bezárni a mecsetet – eddig sikertelenül, pedig az összes politikai párt képviselői ellenzik a szélsőséges üzenetét.

“Hihetetlen, hogy Dániában valaki ilyen tanokat hirdessen, ennek nincsen helye ebben az országban, és az imámnak sincs helye országunkban” – mondta a dán integrációs miniszter, majd emlékeztetett: politikai korlátai vannak annak, hogy a kormány milyen szinten avatkozhat bele egy vallási tanokat hirdető létesítmény működésébe.

A kormányzó Venstre párt egyik képviselője szerint megdöbbentő, hogy ez a mecset folyamatosan gyűlöletkeltés miatt kerül bele a hírekbe, és még mindig kőkorszaki tanokat hirdetnek oktatói – mondta a dán TV2-nek.

forrás: hirado.hu