Allah parancsára fejezte le a négyéves kislányt a dada


Allah utasítására hivatkozott szerdán az az üzbegisztáni nő, aki Moszkvában a hét elején megölte a gondjaira bízott négyéves kislányt.

Gülcsehra Bobokulova, miközben a bíróság elé vezették, újságíróknak azt mondta: Allah utasításának tett eleget azzal, hogy megölte és lefejezte a kisgyermeket.

A 38 éves nő hétfőn az egyik moszkvai metrómegálló mellett bukkant fel, és kezében a kislány levágott fejével öngyilkos robbantással fenyegetőzött.

Őrizetbe vételét szerdán két hónappal, április 29-ig meghosszabbította a bíróság. A kislány dadájaként dolgozó háromgyermekes anya nyugodtan, a világhálón közzétett felvételek szerint szinte közömbösen hallgatta, amint a bíróság kihirdette döntését, és ellenkezés nélkül tudomásul vette azt.

A nő a bíróság előtt elismerte bűntettét, de arra a kérdésre, hogy megbánta-e a gyilkosságot, a fejét rázta – írta a Lifenews.ru orosz internetes portál.

Felbújtókat keresnek a nyomozók

A tárgyaláson felszólaló egyik nyomozó közlése szerint a hatóságok egyelőre nem találtak bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy bárki másnak köze lett volna a gyermekgyilkossághoz. Az ügyészség ugyanakkor feltételezi, hogy voltak felbujtói a rémtettnek.

Az orosz hatóságok korábban azt közölték, hogy a nő nem beszámítható, mentálisan zavart személyiség. Állítólag 15 éve skizofrén.

Keresik a nő férjét, akinek gyanú szerint köze lehet a gyilkossághoz – közölte a Lifenews. A hírportál korábban azt írta, hogy a nő állítólag férje hűtlenségével indokolta tettét.

mti