Hevesebben támadnak a kijevi kormányerők


Jelentősen megnőtt az ukrán hadsereg általi bombázások száma.

Az ukrán hadsereg egységei az elmúlt napon 190 alkalommal nyitottak tüzet a Donyecki Népköztársaságra. Erről a felkelő köztársaság Védelmi Minisztériuma nyilatkozott. „Az ukrán hadsereg 193-szor bombázta a köztársaság területét és 54-szer szegte meg a tűzszünetet” – nyilatkozták a donyeckiek.

Információk szerint az ukrán hadsereg Peszki, Marinka, Zsovanke, Vodjanoe, Opitnoe, Nevelszkoe, Zamozsne és Pavlovol állásairól lőtték Donyeck és Gorlovka környékét és a déli területeket.

A bombák tüze alá került Szpartak, Zajcevo, Sztaromihajlovka, Zsabicsevo, Szosznovkszkoe, a Gagarin bánya, a donyecki repülőtér környéke és a Volvo-központ is.

A bejelentés szerint az ukrán katonák a minszki egyezményekben betiltott fegyvereket használták. Nagyjából 50 darab 120 mm-es, 88 darab 82 mm-es aknát használtak el. Ezen kívül gránátvetőket, légvédelmi fegyvereket és lőfegyvereket is használtak. Érdemes megjegyezni, hogy a legutóbbi minszki találkozón megegyeztek, hogy a konfrontációs vonal 30 kilométeres körzetében betiltják a katonai gyakorlatokat, és ez a megállapodás március negyedikén veszi kezdetét.