Ukrán férfi lengyel okmányokkal


A nyírábrányi határrendészek Debrecenben elfogták azt az ukrán férfit, aki a megalapozott gyanú szerint egy lengyel férfi okmányával akart repülőre szállni.

A Nyírábrány Határrendészeti Kirendeltség, Debreceni Nemzetközi Repülőtér Légi Határátkelőhelyen 2016. március 3-án 16 óra 55 perckor az országból kilépésre jelentkezett egy férfi, aki

az útlevélkezelőnek az ellenőrzéskor egy lengyel személyi igazolványt adott át, amely igazolványképen ránézésre egy másik férfi szerepelt.

A határrendész ezért a férfi alapos ellenőrzése mellett döntött. A rendőrök ruházat-, és csomagátvizsgálást hajtottak végre a férfival szemben, amely során a táskájában egy, az ő fényképével ellátott ukrán útlevelet találtak.

A 22 éves férfit a határrendészeti kirendeltség munkatársai előállították a Debreceni Nemzetközi Repülőtér előállító helyiségébe, amíg a talált okmányokról megállapították, hogy azok valódi iratok. Ezt követően az ukrán állampolgárt átvitték a Debreceni Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették – olvashatjuk a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság jelentésében.