A Beregszászi járás lakói útlezárással fenyegetőznek


Korábbi cikkünkben mi is beszámoltunk róla, hogy az asztélyi határátkelőn hamarosan lehetővé teszik, hogy a teherautók is átkeljenek az ukrán-magyar határon.

A két ország hivatalnokai ezzel azt is el szeretnék érni, hogy a csapi határátkelőn csökkenjen a nyomás. A Novosztyi Zakarpattya megkérdezett több Beregszászi járási lakost, hogy mit gondolnak erről.

A neveiket viszont nem vállalták, félve attól, hogy szeparatizmussal vádolják meg őket.

„Amennyiben megnyílik a teherautó átkelő az asztélyi határon, akkor azt blokkolni fogjuk. Így is közlekedési káosz van többször Beregszász központjában, a súlyos teherautók tönkreteszik az amúgy sem jó utakat . Ha megnövekszik a forgalom, akkor lehetetlen lesz élni a központban” – nyilatkozta egy társadalmi szervezet vezetője.

„Aki a városon keresztül át akarja engedni azt a forgalmat, előbb aludjon egyet ebben az utcában. Amikor egy teherautó elhalad remeg az egész ház és olyan mintha földrengés lenne. A gyerekek is felriadnak és nem tudnak elaludni. Ingatlanjaik állapota romlik…”

– nyilatkozta a központi utcán élő egyik beregszászi lakos. Mint ahogy szó volt erről többször is, Magyarország kész anyagi segítséget nyújtani a Beregszászt elkerülő útvonal megépítésére, de az a terv az ukrán hivatalok berkein belül mindig elakad valahol.

Pénteken plenáris ülést tartott a Beregszászi Városi Tanács. Az ülés első kérdése is a fent emlitett problémára mutatott rá. Ezért a városi képviselők kérik, hogy ezt mielőbb oldják meg az illetékes hatóságok.