Diplomákkal kereskedett az UNE ex-rektora


Az Ungvári Nemzeti Egyetemnél tapasztalt korábbi visszaélésekről beszélt Szerhij Kvit ukrán oktatási miniszter. A tárcavezető azzal kapcsolatban hozta fel a témát, hogy Fegyir Vascsuk ugyanúgy szeretne visszajutni korábbi székébe, mint a korrupcióval vádolt Nemzeti Légügyi Egyetem rektora, Tamara Kacsala- írta a karpatskijobjektiv.com.

„Ha arról a szabályszegésekről kellene beszélni, ami ott történt (az UNE-n – a szerk.), akkor egyszerűbb lenne inkább arról beszélni, hogy mi az, amit nem szegtek meg. Ő szintén eléggé cinikus módon szeretne visszatérni a bíróságon keresztül, méghozzá annak ellenére is, hogy

önként mondott le a saját kérvénye által.

A forradalom alatt a diákoknak követelményei voltak, és ő akkor lemondó kérvényt írt. Próbálkozik a visszatéréssel.

Két csehországi egyetemnek hamis diplomákat adott, vagyis nem adott, hanem árult. Csehországban kormányszintű botrány robbant ki és egy prágai valamint egy pilzeni egyetem követelésekkel állt elő velünk szemben. Ezek hamis diplomák voltak és nem az Ungvári Nemzeti Egyetem diplomája. Még csak be sem voltak jegyezve a nemzeti egységes oktatási nyilvántartásba. Több szabálytalanságot is fel tudnák sorolni – fogalmazott Szerhij Kvit.