Túszejtés Sydney közelében, öngyilkos lett a támadó


Egy ember meghalt és két másik megsebesült abban a lövöldözésben, amely Sydney külterületében egy gyárnál történt egy túszejtés során. A helyi média jelentései szerint a támadót lelőtték, a három túszt pedig kiszabadították – írta az atv.hu.

Az incidens Ingleburn ipari körzetében történt, mintegy 40 kilométerre Sydney központjától. Egy férfi hirtelen elővett egy AK74-es gépfegyvert, és túszul ejtett néhány embert a helyi gyárból.

A Reuterst a rendőrségi szóvivő tájékoztatta arról, hogy a “közvetítők és a taktikai egységek a helyszínen hogyan próbáltak meg behatolni az épületbe.”

A helyi média arról számolt be, hogy a hatósági intézkedés idejére a környéken teljesen lezárták, a környező épületeket evakuálták. A művelet során a rendőrség letartóztatott egy férfit, amiért akadályozta a hatóságok munkáját.

A műveletet vezető parancsnok a sajtónak azt nyilatkozta, hogy a helyszínre érve három férfit találtak. Az egyik meghalt, a másik kettőnek pedig lőtt sebei voltak. A lelőtt férfi 33 éves volt – fogalmazott Mark Brett. A nyomozók azt is elárulták, hogy a fegyveres támadó vélhetően önkezével vetett véget életének.