Nagydobrony határában karamboloztak a menekültek


Illegális migránsokat fogtak Nagydobrony mellett.

Egy szlovák rendszámú Audi A6-os a sötétség leple alatt afgán migránsokat szállított volna a magyar határ közelébe, de Bátyú és Nagydobrony között fának ütközött. A kék színű autó vezetője elmenekült a helyszínről. A sofőr valószínűleg a sebesség  túllépése miatt elvesztette uralmát az autó fölött, de lehetséges, hogy az utakon lévő kátyúk is hozzájárultak a balesethez. Az sem kizárt hogy a hétfő esti intenzív esőzés és a ködös idő vezetett a balesethez, hisz az adott útszakaszon elvétve találhatóak csak útjelzések, és a rossz időben helyismeret nélkül nehezen kivehető, hogy hol folyatódik az útvonal.

Később határőrök bukkantak a magukra hagyott migránsokra, akiknél semmiféle hivatalos dokumentum nem volt, amivel tanúsíthatták volna, hogy törvényesen tartózkodnak Ukrajna területén.

Mindannyian afgán állampolgároknak vallották magukat. Az egyik 26, egy másik pedig 22 éves. Két másik afgán nem volt hajlandó adatokat megadni magáról. Mivel a baleset a Beregszászi járás területén történt, ezért az autót is a beregszászi rendőrség szállította el, a migránsokat pedig a munkácsi határőrszolgálatra szállították. Az autó sofőrjét körözik. Amennyiben megtalálják, akár három évtől hét évig tartó börtönbüntetésre is ítélhetik.