Külföldi munkavállalás: átvernek az állásközvetítők


Panaszos olvasói levél érkezett a KárpátHírhez arról, hogy az egyik munka-közvetítéssel és munkaerő toborzással foglalkozó kárpátaljai cég, hogyan veri át a jóhiszemű embereket. A levelet az alábbiakban, változtatás nélkül közöljük.

Szeretnék veletek megosztani egy nem rég történt kis kalandot, ami velem történt. Beregszászban felkerestem az egyik munkaközvetítő céget. Ez egy munkaközvetítő iroda, pontosabban Munkaerő kölcsönző. Nos, ajánlottak is egy munkalehetőséget egy cégnél. Melyet el is fogadtam szíves örömest.

A cég biztosított, hogy a szállást is kapok Balatonföldváron. Nem kell semmit vinni, mert felszerelt konyha, fürdő szoba van stb. Meg is beszéltük, mikor indul a busz Beregszászból az Aranypáva étteremtől. Utolsó előtti nap felhívtak, hogy változott a helyszín, át kell mennem Beregsurányba a parkolóig, mert hát a busz nehezen tud átjönni a határon. Rendben, ezt én is így gondoltam. Fél 9-re megérkezet Beregsurányba a busz. Bepakoltunk és indulás. Nyíregyházán megálltunk, mivel csatlakoznak hozzánk mások is. Ezzel sincs semmi gond. 10 perc után 2 srác csatlakozott is, de szólt a sofőr, hogy még egy útitársunk is lesz. No problem. Kb 40 perc múlva teljes létszámmal, indulásra készen vagyunk. Rendben Go Balatonföldvár.

Elértünk Csepelig, ahol az egyik pihenőhelynél egyszer csak meg állt a buszvezető és közölte, hogy innen egy másik busz fog minket elvinni. Szakadó esőben kirakott minket és elhúzott. Kint kb. 3 fok volt. 1 óra 30 perc várakozás után átázva, meg is érkezet egy busz, csakugyan amelyik értünk, jött. Bepakoltuk a csomagokat és indulás tovább. Este KB fél 6 környékén megékeztünk Balatonföldvárra. Nagy nehezen a sofőr meg is találta a szállót. 2 céges alkalmazott fogadott és egy terembe invitáltak bennünket. A lakásban 5 fok. Gondoltam elmegyek az illemhelyre, s láss csodát a mosdókagylóban patkányürülék, a zuhanykabinban szintén.

Tv az biztosítva volt, de ki a f*szt érdekel. Évek óta nem nézek tv-t. Miután megnéztük a szállást tartottak egy gyűlést, ahol elpanaszoltuk a problémánkat, amiről biztosítottak, hogy holnapra kijavítják a kellemetlenséget. A tulajdonos ezek után figyelmeztetett, hogy vigyázzunk a szobákra, mert 6 ezer forintot fizetnek neki, mikor forgalom van. Szívem szerint 6 fillért sem :( Mondanom se kell, hogy 28 év alatt most ittam ásványvizes kávét. Rendben go tovább. 5-re kint kellet lenni a főutcán. Mikor végül is megjött először a 2 kollegina. És hát nem tagadom, mindenki nekiállt a különböző panaszokkal. Teszem hozzá nem ok nélkül !!!

Rendben indulás a munkahelyre, legalábbis azt hittük, de nem várt meglepetés ért bennünket, elvittek egy iskolába, tesztet írni. KB 15 perc után a busz megáll. Szólnak, hogy megérkeztünk. Leszáll mindenki és egy iskola előtt vagyunk. Szereztem Barátokat, már ez megérte. De hogy egy munkaközvetítő iroda átveri az embereket, az nem fér a begyembe.

Ezúton szeretnék mindenkit tájékoztatni, hogy ha a bizonyos cégen keresztül akar munkát vállalni, gondolja meg 2 x. Ez az én élményem.

Tisztelettel: Tank