13,5 millió hrivnya jutott a polgármester bizniszének


Ungváron egyelőre még kivárnak az utcák átnevezésével.

A megyeszékhely önkormányzati képviselői a mai ülésszakon sok más mellett 22 utca és köztéri hely nevét akarták megváltoztatni. A névmódosítást egy törvény sürgeti, miszerint azonnal le kell cserélni azon utcák neveit, melyek a kommunista múlt nyomait viselik magukon. Ám végül elmaradt ennek a kérdésnek a megvitatása, mert számos kritikai észrevétel érkezett, így Bohdan Andrijiv polgármester azt javasolta, térjenek vissza később erre a témára.

Viszont a város polgármesterének jó napja volt, ugyanis a képviselők a városi büdzsé terhére megszavaztak 13,5 millió hrivnyát a kedvezményre jogosultak személyszállításának kompenzálására.

Csakhogy tudni kell, az ungvári tömegközlekedést a polgármester családja és közeli hozzátartozói működtetik, azaz ez a 13,5 millió az Andrijiv família zsebébe vándorol végül is.

Kiszámolták, ez az t jelenti, hogy naponta 10 ezer ember utazhat díjmentesen. A valóságban viszont sokkal kevesebben veszik igénybe ingyenesen a városi buszjáratokat, azaz nagyot kaszáltak most az üzemeltetők.