Mezítláb menekült a rendőrök elől a cigarettacsempész


Az autóját tízmillió forint értékű cigarettaszállítmánnyal hátrahagyó, mezítláb menekülő csempészt fogtak el a pénzügyőrök és a rendőrök Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében – közölte a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) megyei adó- és vámigazgatóságának sajtóreferense csütörtökön az MTI-vel.

Magyar Norbert elmondta, hogy a pénzügyőrök a napokban a 41-es főúton próbáltak megállítani ellenőrzésre egy személyautót, de annak sofőrje a fény- és hangjelzést figyelmen kívül hagyva továbbhajtott.

A gépkocsivezető nem sokkal később kiugrott a kilencezer doboz cigarettát rejtő kocsijából és – mint utólag kiderült – gyalogosan elmenekült. A NAV munkatársai a rendőrök segítségével a keresésére indultak, és ellenőrizni kezdték a környék közúti forgalmát is.

Végül egy gépkocsiban találtak rá a cipő nélküli, térdig sáros csempészre, aki korábban felhívta telefonon egy ismerősét, az vette fel az autójába egy megbeszélt helyen.

Az elfogott sofőr elismerte, hogy ő vezette a tízmillió forint értékű, magyar adójegy nélküli cigarettát rejtő kocsit. A járművet a dohányáruval együtt lefoglaltak a pénzügyőrök, a férfi ellen pedig eljárást indítottak.