Várhatóan meghosszabbítják az orosz, illetve oroszbarát személyek elleni uniós szankciókatVárhatóan meghosszabbítják az ukrajnai válság miatt orosz és oroszbarát ukrán személyek ellen elrendelt európai uniós szankciókat az EU-tagországok belügyminisztereinek csütörtöki brüsszeli tanácskozásán – közölték nevük elhallgatását kérő illetékesek.

Arról számoltak be, hogy a tárcavezetők hat hónappal kiterjesztik a beutazási korlátozást és vagyonbefagyasztást magukban foglaló büntetőintézkedéseket 146 természetes és 37 jogi személy ellen.

A legutóbbi alkalommal szeptemberben meghosszabbított szankciós listán szerepelt többek közt Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes, valamint két védelmi miniszterhelyettes, Arkadij Bakhin és Anatolij Antonov is – írja az MTI.

A friss névsort várhatóan szombaton hozzák nyilvánosságra.

Nem ebbe a szankciócsoportba tartozik az Oroszországgal szemben érvényesített, egyes szektorokra célzott gazdasági korlátozó intézkedések sora, amelyeknek a hatályát már decemberben meghosszabbították. Ezen intézkedések értelmében korlátozzák egyes orosz bankok és vállalatok hozzáférését az európai tőkepiachoz, valamint tiltják a fegyverek és a katonai jellegű végfelhasználásra szánt, egyébként kettős rendeltetésű termékek, továbbá bizonyos energetikai technológia exportját Oroszországba.

Közben, EP képviselők kisebb csoportja személyesen Putyin ellen is szankciókat sürget. Erről IDE kattintva olvashat.


Lájkolta már a KárpátHír Facebook oldalát?