Nem szeretnek szavazni a kárpátaljai képviselők


A kárpátaljai parlamenti képviselők nem nagy elánnal vesznek részt a kijevi törvényhozás munkájában – derül ki az Opora civil szervezet összeállításából. A tíz kárpátaljai honatya együttvéve 643 szavazástól maradt távol február folyamán, míg 823 esetben ugyan jelen voltak, de mégsem éltek szavazati jogukkal.

2016 februárjában az ukrán parlamentben 321 szavazást bonyolítottak le, azaz a tíz képviselő együttesen 3210 esetben szavazhatott volna, de 1466-szor ezt valamiért elmulasztották, vagy mert ott sem voltak,vagy ha mégis, nem akartak voksolni. Ez azt jelenti, hogy a szavazásra bocsátott kérdések 45 százalékát nem tartották fontosnak.

Érdekesség, hogy a kárpátaljaiak közül Viktor Baloga és Brenzovics László kedveli a leginkább a nem gombot. Előbbi 19-szer, utóbbi 9-szer nyomta meg azt. Az igen gombot Valerij Luncsenko kedveli a legjobban, 254-szer nyomta meg azt, második a sorban Horváth Róbert 217-el, Brenzovics a harmadik 213-al. Nála maradva még, 24 voksolásról hiányzott, 28 esetben pedig annak ellenére sem szavazott, hogy ott volt a parlamenti ülésteremben.