Nyíregyházi segítség a munkácsi sportolóknak


Munkácson az együttműködés lehetőségéről tárgyalt Rosztiszlav Fegyiv a Latorca-parti város alpolgármestere, Kósa Árpáddal, Sitku Ernővel és Kőhalmi Richárddal a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. ügyvezető-, szakmai- és utánpótlás-igazgatójával.

Kósa Árpád a találkozó folyamán kihangsúlyozta, első sorban a gyermek- és ifjúsági sport, az utánpótlás-nevelés terén nyújtanának segítséget.
„Készen állunk arra, hogy a tehetséges helyi sportolóknak sportösztöndíjat és edzési lehetőséget biztosítsunk a sportcentrumunkban. Továbbá lehetőségeinkhez mérten segítenénk a munkácsi sportinfrastruktúra fejlesztését, nyitottak vagyunk közös versenyek lebonyolításában” – fogalmazott a sportcentrum ügyvezető igazgatója

Rosztiszlav Fegyiv megjegyezte, hogy a sport fellendítését egy modern sportbázis létrehozása által valósítanák meg.

„Hatszor több pénzt költ idén sportra az önkormányzat, mint tavaly. Többek között a tehetséges sportolók és edzőik sportösztöndíjban részesülnek. Több pénz jut az infrastruktúra javítására, már el is készült a sportlétesítmények rekonstrukciós terve”

– mondta Munkács alpolgármestere.
A felek megállapodtak abban, hogy előkészítik és hamarosan aláírják a megállapodásról szóló nyilatkozatott – tájékoztatott a Munkácsi Polgármesteri Hivatal sajtószolgálata.