Újabb blokád fenyeget


A Kárpátaljai Megyei Tanács pénteki rendkívüli ülésén – napirenden kívül – felszólalt az ungvári járási Baranya polgármester, aki arra panaszkodott, hogy a közvilágítás hiánya miatt az elmúlt időszakban három baleset is történt a településen áthaladó főúton. Az utolsó ráadásul halálos kimenetelű volt.

„Tegnap az emberek le akarták zárni az utat, alig tudtam lebeszélni őket erről. Ma estére is blokádot terveznek. A községen áthaladó főút egyáltalán nincs kivilágítva, ezért is szaporodtak el a balesetek” – mondta a polgármester.

Hennagyij Moszkal, Kárpátalja kormányzója nem fogadta valami jól, a felszólalást. Azokkal a szavakkal, hogy mennyit lehet még lezárni ezeket az utakat elhagyta az üléstermet.

A megyei képviselők azt ajánlották a polgármesternek, hogy az forduljon Olekszandr Ledidához a körzetért felelős megyei képviselőhöz. A polgármester hiába akarta elmagyarázni, hogy az autópálya ezen része nem a településhez tartozik, a képviselők nem mutattak érdeklődést a súlyos probléma iránt.