Drogháború: utcai lövöldözés Munkácson


Munkács Pentagon nevű kerületében, a Mologyizsna utcában egy iskola közvetlen közelében történt a lövöldözés. Az iskolában dolgozók elmondása szerint az első lövések 12.15-kor (közép-európai idő) dördültek el, a mukachevo.net értesülései szerint összesen két lövést adtak le.
Az elsődleges információk szerint egy fiatalkorúakból álló csoport autóval érkezett a helyszínre, majd tüzet nyitottak egy az utcán tartózkodó helyi lakosra. A férfi – akinél viszont egy gránát volt – a lövöldözés során megsérült, a feltételezett elkövetők gépjárművükkel elmenekültek a helyszínről. A férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A Munkácsi Központi Járási Kórház jelentése szerint a férfinál nem voltak iratok. Az orvosok nem sok esélyt látnak arra, hogy a férfi túléli a támadást, ugyanis kórházba szállítása során sok vért vesztett, nem kizárt a súlyos agykárosodás, jelenleg is kómában van, géppel lélegeztetik.
Meg nem erősített információk szerint a lövöldözésben életveszélyesen megsérült férfi egy a hatóságok által jól ismert helyi drogdíler lehet, akit az alvilági körökben Mucsó néven ismernek. A hatóságok a férfi alvilági ténykedésével hozzák összefüggésbe az incidenst.
A lövöldözéssel egy időben, az utcában lévő 16. Számú köziskolában épp tanítás folyt, a március 7-i kimenőnapot dolgozták le. A lövések hallatán a diákokat tanári felügyelet mellett biztonságba helyezték, csak azután engedték haza a diákokat, miután a tűzszerészek elszállították a helyszínről a fel nem robbant gránátot.
A rendőrök még mindig helyszínelnek, ezért az utca továbbra is le van zárva, a rendőrség emberölési kísérlet megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást.