Megnyílt a Beregszászi Tavaszi Vásár


Pénteken megnyílt a Beregszászi Tavaszi Vásár a Kossuth téren. A polgármesteri hivatal által szervezett rendezvény vasárnapig látogatható.

„Beregszászban ma kezdetét vette a borok, pálinkák, kolbászfélék, sajtok és mézek első ízben sorra kerülő tavaszi vására” – írta Facebook-bejegyzésében Babják Zoltán Beregszász polgármestere. Hozzátette, hogy a különböző finomságokat, kézműves termékeket felvonultató vásár mellett színvonalas kulturális program is szórakoztatta a látogatókat. Ami a hivatalos megnyitót illeti, ezen részt vett dr. Grezsa István, Magyarország kormányának miniszteri biztosa, Buhajla József ungvári és Szalipszki Endre beregszászi főkonzul, illetve Hajdúböszörmény küldöttsége.

Köszöntőjében Babják Zoltán rámutatott arra, hogy a különböző hagyományok harmonikus egymás mellett élése, a természeti kincseink, a jellegzetes konyhánk, a vendégszerető polgáraink Beregszászba vonzzák a turistákat. A mostani vásár révén az ide látogatók belekóstolhatnak az igazi tavaszi hangulatba a csendesebb téli hónapok után.

A köszöntőket követően a város ifjú tehetségei vették birtokba a színpadot, akik táncoltak, verseket, énekeket adtak elő magyar és ukrán nyelven. A fesztivál vasárnapig tartó programjai keretében őstermelők, termékforgalmazók mutatkoznak be és kínálják portékáikat.