Változékony hűvös idő, éjszakai fagyok várhatóak


Az előttünk álló napok változékony, az átlagosnál kissé hűvösebb idő jegyében telnek majd, péntekig inkább csak 10 fok körüli maximumok várhatók, a 15 fokot csak pénteken érheti el.

Hétfőn az időnként megnövekvő gomolyfelhőzetből csapadék nem valószínű. Kedden, nemzeti ünnepünkön viszonylag nagy bizonytalanság mellett, de erőteljesebbnek ígérkezik a felhőzet növekedése és több helyen fordulhat elő eső, havas eső, havazás is, de a csapadék mennyisége az 5 mm-t várhatóan sehol sem haladja meg. Szerdán is hasonló idő valószínű, de kevesebb helyen záporral, esetleg hózáporral. Csütörtökön már több lesz a napsütés és csapadék már nem valószínű, mint ahogy pénteken sem, amikor már néhány fokos hőmérséklet-emelkedés valószínű. Szerdáig sokfelé élénk, időnként erős lesz az északi, északkeleti szél. Néhány fokos fagy minden nap várható hajnalonként, elsősorban a szélcsendesebb, derültebb, mélyebben fekvő területeken.

A továbbiakban mérsékelten változékony tavaszi idő valószínű, a fagyok megszűnnek, időnként nem túl nagy mennyiségű csapadék is hullhat majd.