Egy olvasói levél margójára


A cikkel kapcsolatban panasszal kell, hogy éljünk, mivel a cikk több helyen valótlan tényeket közöl, és cégünket rossz színben tünteti fel.

Nemrég honlapunkon megjelent egy olvasói levél, amire reakció érkezett attól a cégtől, amit a pórul járt munkavállaló kritizált az írásában. A „Külföldi munkavállalás: átvernek az állásközvetítők” című írásban több kifogásolnivalót talált a WHC Magyarország Kft.

Szerintük a cikkben valótlan, illetve hamis színben feltüntetett tényállítások szerepeltek:
1. „A lakásban 5 fok. Gondoltam elmegyek az illemhelyre, s láss csodát a mosdókagylóban patkányürülék, a zuhanykabinban szintén”
2. „Rendben indulás a munkahelyre, legalábbis azt hittük, de nem várt meglepetés ért bennünket, elvittek egy iskolába, tesztet írni”
3. „De hogy egy munkaközvetítő iroda átveri az embereket, az nem fér a begyembe.”

Ezzel szemben a cég által a KárpátHírnek eljuttatott közlemény szerint a valós tények a következők:

1. A pályázókat részletesen tájékoztatjuk (fényképekkel is), a szállás felszereltségéről és az ott biztosított lehetőségekről. A szóban forgó szállás (ami egy hotel volt, nem lakás), hőmérséklete megfelelő volt. A mosdókagylóban és a zuhanykabinban nem volt patkányürülék, a fürdők és mellékhelyiségek rendezett állapotúak.
2. A pályázókat minden esetben tájékoztatjuk a felvételi eljárás teljes és részletes menetéről, így a helyszínen írandó tesztről is.
3. Az írás rosszhiszeműen feltételezi, hogy egy munkaközvetítő iroda (többször megnevezve a WHC-t, mint céget) átveri az embereket, úgy, hogy a cikk írója egyetlen egy állítását sem igazolja konkrét példával és bizonyítékkal.

A WHC Kft Magyarország 4. legnagyobb munkaerő-kölcsönző cégeként büszke arra, hogy több mint 2500 elégedett munkavállalója van és számos magyarországi munkalehetőséget tud kínálni a határon túli álláskeresőknek is – fogalmaz a közlemény szerzője, Szombathelyi Sebestyén toborzási vezető.