Moszkal egy évre növelné a külföldi autók tartózkodási idejétA jelenlegi szabályok szerint, azok az ukrán állampolgárok akik külföldi rendszámú autóval rendelkeznek, azoknak öt naponta el kell hagynia az országot gépjárművével. 


Kárpátalja kormányzója, Hennagyij Moszkal egy munkacsoportot hozott létre a külföldön beregisztrált autók tulajdonosaiból és a kárpátaljai vámosok jogászaiból, akik azt javasolják, hogy

az öt nap helyett egy évre növeljék az autók itt tartózkodását.

A Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció hivatalos oldalán közzétett információ szerint a munkacsoport már kidolgozott egy erről szóló törvénytervezetet, mely megváltoztatná a vámtörvények ezen részeit.

„Hennagyij Moszkal személyesen viszi el a törvénytervezetet az ukrán parlamentbe. A munkacsoport által kidolgozott javaslat megoldaná azt a helyzetet, ami az utóbbi napokban kialakult Kárpátalján”

– nyilatkozta a megyei adminisztráció. A törvénytervezet kísérőszövege szerint ennek a célja, hogy az ukrán törvényeket a nemzetközi törvényeknek megfelelően módosítsák, figyelembe véve Kárpátalja gazdasági életét.

„Jogilag teljesen tisztán és érthetően van leírva az átkelés problémájának megoldása. Most már az ukrán képviselőkön van a sor, főleg azokon, akiket Kárpátalja választott meg. Hagyják abba a populista tevékenységüket és mutassák meg, hogy valóban tesznek a kárpátaljaiakért”

– írta a megyei állami adminisztrációra hivatkozva az unian.net.