Moszkal egy évre növelné a külföldi autók tartózkodási idejét


A jelenlegi szabályok szerint, azok az ukrán állampolgárok akik külföldi rendszámú autóval rendelkeznek, azoknak öt naponta el kell hagynia az országot gépjárművével. 

Kárpátalja kormányzója, Hennagyij Moszkal egy munkacsoportot hozott létre a külföldön beregisztrált autók tulajdonosaiból és a kárpátaljai vámosok jogászaiból, akik azt javasolják, hogy

az öt nap helyett egy évre növeljék az autók itt tartózkodását.

A Kárpátaljai Megyei Állami Adminisztráció hivatalos oldalán közzétett információ szerint a munkacsoport már kidolgozott egy erről szóló törvénytervezetet, mely megváltoztatná a vámtörvények ezen részeit.

„Hennagyij Moszkal személyesen viszi el a törvénytervezetet az ukrán parlamentbe. A munkacsoport által kidolgozott javaslat megoldaná azt a helyzetet, ami az utóbbi napokban kialakult Kárpátalján”

– nyilatkozta a megyei adminisztráció. A törvénytervezet kísérőszövege szerint ennek a célja, hogy az ukrán törvényeket a nemzetközi törvényeknek megfelelően módosítsák, figyelembe véve Kárpátalja gazdasági életét.

„Jogilag teljesen tisztán és érthetően van leírva az átkelés problémájának megoldása. Most már az ukrán képviselőkön van a sor, főleg azokon, akiket Kárpátalja választott meg. Hagyják abba a populista tevékenységüket és mutassák meg, hogy valóban tesznek a kárpátaljaiakért”

– írta a megyei állami adminisztrációra hivatkozva az unian.net.