Nincs ellentét a Híd és a Smer között, létrejöhet a koalíció


Bugár Béla és Robert Fico vasárnap kora este tartott sajtótájékoztatót, melyen bejelentették, hogy hajlandóak közösen kormányt alakítani és hétfőn folytatni fogják a tárgyalásokat szem előtt tartva a pártok programjait – közölte a bumm.sk.

“Az első beszélgetések alapján elmondható, hogy nincsenek olyan ellentétek közöttünk melyek gátolnák a további tárgyalást”

– mondta el Robert Fico.

A Smer elnöke ismertette, hogy folyamatosan felépítve fognak zajlani a tárgyalások, először a pártok programjainak prioritásai kerülnek megvitatásra, ezek után fogják tisztázni a kormányzás arányait.

A Híd és a Smer delegációi legközelebb hétfő délután egy órakor találkoznak. Fico kifejezte reményét, hogy már nem csak a két párt lesz jelen, hanem mások is csatlakoznak majd.

Bugár elmondta, hogy a delegációjuk konkrét javaslatokkal érkezett, és ismertette pártja prioritásait. Konkrét anyagot adtak le a korrupcióellenes intézkedéseket és a regionális kérdéseket illetően is, de az európai politikai elképzeléseiket is vázolták.

“Nem találtunk semmi olyan okot, ami miatt ne folytatnánk a tárgyalásokat. Éppen ezért egyeztünk meg, hogy hétfőn már konkrétabb tárgyalásokra kerül sor a programok prioritásairól”

– mondta Bugár, majd ő is hozzátette, hogy reméli négy párt képviselői lesznek majd jelen.