Két rendőr sokkot kapott a brüsszeli lövöldözés miatt


A belga kormány mindent megtesz a rendőrök elleni keddi brüsszeli támadás elkövetőinek kézre kerítéséért – jelentette ki Charles Michel belga kormányfő esti sajtótájékoztatóján, miután megbeszélést folytatott Koen Geens igazságügyi miniszterrel és Jan Jambon belügyminiszterrel.

A kormányfő hozzátette, hogy minden lehetséges eszközt megmozgatnak az ismeretlen elkövetők elfogása érdekében, és biztosítják a főváros nyugalmát.

Jan Jambon belügyminiszter elmondta, hogy a négy sérült rendőr közül kettő már elhagyhatta a kórházat.

A másik kettőt még megfigyelés alatt tartják, elsősorban az elszenvedett sokk, nem pedig a bevetés során szerzett sérülések súlyossága miatt.

Koen Geens igazságügyi miniszter a sajtótájékoztatón megerősítette azt a korábbi hírt, hogy a házkutatást a francia rendőrséggel együttműködve tartottak a helyi szervek. Elmondta: a francia-belga közös nyomozócsoport tagjaként egy francia rendőr is könnyebb sérüléseket szenvedett.

A tettesek a Le Soir című belga lap értesülései szerint Kalasnyikov típusú gépkarabéllyal támadtak a helyszínen lévő rendőrökre. Az egyik gyanúsítottat agyonlőtték a belga szövetségi ügyészség esti tájékoztatása szerint. Két másik a háztetőkön elmenekült, és azóta is szökésben van.

A belga főváros Forest nevű déli negyedének nagy részét teljesen lezárták a hatóságok, és a lakosokat arra kérték, hogy ne hagyják el otthonukat.

mti