Fury: Lezárom a Klitschko-érát – Visszavágó Ausztriában?


Ugyan sem biztos időpontban, sem biztos helyszínben nem állapodtak meg még a felek, Tyson Fury mégis megkezdte verbális hadjáratát az ukrán riválisával szemben. Fury üzenete egyértelmű: Klitschko-nak semmi esélye sincsen.

„Újra le fogom győzni Klitschko-t! Aztán neki ennyi volt. Kiszáll és vége.”

– pillantott előre a Sport Bild által készített interjújában Fury. Nem feledhető azonban, az ukrán tíz évig dominálta a nehézsúlyt, egy vereség esetén azonban vélhetően befejezné a pályafutását- írja a profiboksz.hu.

A mérkőzés kimenetelét illetően az egész világon zajlanak a találgatások, egyúttal a lehetséges időpontok és helyszínek vonatkozásában is. Érdekes hír látott napvilágot néhány nappal ezelőtt, amikor a Kleine Zeitung megszellőztette: A visszavágóra Ausztriában (!), a klagenfurt-i Wörthersee Stadionban kerülhet sor. Lehetséges időpontként június 4-ét jelölték meg a felek, illetőleg egy kevésbé esélyes alternatívaként a július 9-ét. „Valóban, ez igaz, zajlanak a tárgyalások.” – erősítette meg a hírt Nicola Pattberg, a Klitschko Managament szóvivője. Több információt azonban bizalmi okokból nem mondhatott Pattberg.

„Úgy gondolom, két héten belül meghozzuk a döntést erről.”

– nyilatkozta Klitschko menedzsere, Bernd Bönte. Ausztria, mint lehetséges helyszín egy sajnálatos és rendkívül meglepő körülmény révén is vált opcióvá a felek számára a manchester-i Old Trafford, a münchen-i Allianz Arena, továbbá Gelsenkirchen, Frankfurt és Düsseldorf mellett. Tyson Furyt ugyanis nemes egyszerűséggel kitiltották a Wembley Stadionból. Sajtójelentések szerint erről a Wembleyt üzemeltető angol futballszövetség (FA) döntött Fury homoszexuálisokat támadó kijelentései miatt. A sport világa az utóbbi hónapokban kényszeredetten tett kísérletet arra, hogy Manny Pacquaio és Tyson Fury hasonló kijelentéseit lehetőleg sportberkeken kívül rekessze. Való igaz, a hasonló témákat nem feltétlenül érdemes sportoldalakon megvitatni.

Az FA döntése azonban ezeket a kísérleteket lehetetleníti el és egyúttal elgondolkodtató is a sportolók kulturális-közéleti megnyilvánulásainak szabadsága tekintetében.