Az UEFA is megbüntette a Putyint éltető focistát

taraszov

Az Európai Labdarúgó Szövetség ötezer eurós (1,5 millió forintos) pénzbüntetéssel sújtotta a Lokomotiv Moszkva játékosát, Dmitrij Taraszovot, mert Vlagyimir Putyin orosz elnököt dicsőítő trikót viselt februárban a Fenerbahce elleni Európa Liga-meccsen – irta az origo.

A 28 éves középpályást a Lokomotiv 300 ezer euróra (93 millió forintra) büntette az esetet követően, egyúttal jelezte, amennyiben az UEFA a klubot is szankcionálja, úgy az összeget Taraszovra hárítja.

A futballista az isztambuli mérkőzés lefújása után mutatta meg a meze alatt viselt pólóját, amelyen Putyin arcképe és alatta

“A legudvariasabb elnök” felirat szerepelt.

Szimpátiaakcióját nem véletlenül időzítette a Fenerbahce elleni találkozóra, hiszen az orosz-török diplomáciai kapcsolatok jelentősen megromlottak, mivel a török légierő tavaly novemberben lelőtt egy orosz vadászrepülőgépet.“Ő az én elnököm. Tisztelem őt és úgy döntöttem, megmutatom, hogy kész vagyok ezt bárhol kifejezni. A pólómra felírtam mindent, amit el akartam mondani”

– nyilatkozta Taraszov a 16 közé jutásért zajló párharc első meccsének elvesztése (2-0) után.

A párharcot végül a Fenerbahce nyerte 3-1-es összesítéssel, ugyanis a visszavágón 1-1-es döntetlent játszott Moszkvában. A török csapatot aztán a Braga búcsúztatta a nyolcaddöntőben.