Hétvégén újra fagyni fog


Szombaton a napsütés mellett megnövekszik a felhőzet, északkeleten egy-egy zápor, a hegyekben hózápor is kialakulhat. A néhol megerősödő északi széllel hidegfront éri el az országot – írja a Köpönyeg. Visszaesik néhány fokkal a hőmérséklet: reggel +1, délután +9 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap csökken a felhőzet, és mérséklődik a szél, épp ezért hideg lesz a reggel, szinte mindenhol fagyni fog. Napközben gyorsan melegszik a levegő, délután már 10-15 fok is lehet.

Hétfőn eleinte változóan, délutántól erősen felhős idő lesz és délutántól, estétől egyre többfelé lehet eső, záporeső. Az északnyugati szél többfelé megerősödhet. 12 fok körül alakul a maximum.

Kedden erősen felhős, főleg délen és nyugaton borult lesz az ég. A nap első felében többfelé, délután már csak elszórtan valószínű eső, záporeső.
Élénk marad az északnyugati szél. A hőmérsékletben egyelőre nem lesz lényeges változás: 10-12 fok várható délután.

Szerdán folytatódik a borongós idő, elsősorban a déli országrészben további csapadékkal. Az északi szél egyre inkább megerősödik, mellyel hűvös levegő érkezik térségünkbe. 5 és 10 fok közé eshet vissza a csúcsérték.