Holtan találták a sztárzongorista gyerekeit


Két halott gyermeket és egy 30 év körüli leszúrt nőt találtak az amerikai Texas állambeli Benbrookban március 17-én reggel. Feltehetően az ukrán zongoraművész Vagyim Holodenko családjáról van szó.

A rendőrség tájékoztatási szerint március 17-én röviddel délelőtt fél tíz után érkezett segélyhívás a helyszínről, ahol a kiérkező járőrök holtan találták egy öt- és egy egyéves gyermeket. – írja a classicalmusicnews.ru klasszikus zenei hírportálra hivatkozva a fidelio.hu.

Az áldozatok az orvosszakértői vizsgálatok alapján a Van Cliburn Zongoraversenyen 2013-ban arany minősítést szerzett fiatal ukrán művész, Vagyim Holodenko gyermekei, az ötéves Nyika Holodenko és az egyéves Michela Holodenko. A zongoraművész az államban működő Fort Worth Szimfonikus Zenekar vendégszólistájaként szerepelt volna a hétvégén.

Holodenko nemrég Magyarországon is koncertezett.

A halálesetek okáról és körülményeiről a rendőrség szóvivője közölte, hogy a holtan talált gyerekeken sem szúrás, sem erőszak nyomát nem találták, az édesanyát pedig szúrt sebekkel szállították kórházba, aki jelenleg nincs kihallgatható állapotban. Egyelőre ismeretlen tettes ellen indítottak eljárást.


A Tarrant megyei bíróságra, Vagyim Holodenko és Szofia Cigankova 2015 novemberében nyújtottak be valókeresetet, amelyben még nem született döntés.