A baleset előtt már egyszer megpróbált leszállni az Oroszországban lezuhant gép


A radarok felvételein az látszik, hogy az éjszaka Moszkvától körülbelül 1000 kilométerre lezuhant repülőgép két órát körözött a levegőben az újabb, tragikusnak bizonyult próbálkozás előtt. A gép egyik fekete dobozát megtalálták a mentőcsapatok, és már biztosnak látszik az áldozatok nemzetiségi összetétele is.

A FlyDubai Boeing 737-ese a rosztovi repülőtér kifutópályája előtt 250 méterrel csapódott a földbe, a legfrissebb hírek szerint 55 utas és 7 fős személyzet volt a fedélzeten, senki sem élte túl a becsapódást – magyar áldozatról nem tud a külügyminisztérium. A tragédia pontos okai még nem ismertek.

A BBC beszámolója szerint 700 ember dolgozik a tragédia helyszínén, a gép fekete dobozát keresik, és megkezdődött a baleset okainak a kivizsgálása is. Az erre a feladatra létrehozott bizottság azt közölte, hogy az egyik fekete dobozt megtalálták – írja a Reuters. Vizsgálják, hogy emberi hiba, technikai problémák vagy az időjárás állhat-e a háttérben.

Az al-Dzsazíra információi szerint a gép egy első, sikertelen leszállási kísérlet és a becsapódás között két órát töltött a levegőben. A radarfelvételeken látszik, hogy a repülőgép többször változtatott az irányán a leszállás előtt. Ezek alapján az első hírek arról szólnak, hogy az időjárásnak is szerepe volt a tragédiában.

Eddig ellentmondásos információk jelentek meg az áldozatok nemzetiségéről, de a Dubaji Média Iroda délelőtti információi alapján már biztosnak tűnik, hogy az 55 utas közül 44 volt orosz, 8 ukrán, két indiai és egy üzbég, a 7 fős legénység pedig az Egyesült Arab Emirátusok állampolgára volt.

A FlyDubai vezérigazgatója a „legmélyebb együttérzését” fejezte ki az áldozatok családja és barátai számára. Azt mondta, még nem ismernek minden részletet, de szorosan együttműködnek a hatóságokkal ezek felderítése érdekében.

A gépet gyártó Boeing annyit közölt, gyűjtik az információkat az esettel kapcsolatban.

forras_faktor.hu