Lezuhant egy orosz utasszállító, 61-en voltak a fedélzeten


Lezuhant leszállás közben egy utasszállító repülőgép Rosztov-na-Donu repülőterén, a fedélzeten utazó 61 ember életét vesztette. 55 utas és 6 fős személyzet volt a fedélzeten.

A gép Dubajból érkezett az oroszországi repülőtérre. Putyin elnök szóvivője azt mondta, hogy az állam minden segítséget megad az elhunytak családtagjainak.

A repülőteret 24 órára lezárták, hogy megpróbálják az áldozatok holttesteit kihozni a roncsok közül.

Közben a Boeing bejelentette, hogy kész segíteni a baleset körülményeinek vizsgálatot. A cég közleményében az is benne van, hogy imádkoznak a meghaltakért.

Viktor Jacucenko közlése szerint a személyzet Egyesült Arab Emírségekből származó hat tagján kívül további öt külföldi utazott a szerencsétlenül járt gépen. Egy másik katasztrófavédelmi tisztségviselő ugyanakkor azt mondta:

a személyzet többnemzetiségű volt, vagyis nem csupán az emírségek állampolgárai voltak a tagjai, hanem például egy orosz, két spanyol, illetve más nemzetiségűek is.

Mivel a katasztrófa okainak a feltárása és az utasok kilétének a tisztázása még folyamatban van, az információk egyelőre szinte percről percre változnak. (Egy másik friss jelentés szerint például a személyzet 7 főből állt, a gépen összesen 62 ember tartózkodott, a külföldiek száma pedig 12 volt.)

A gép szombat hajnalban leszállás közben zuhant le a dél-oroszországi Rosztov-na-Donu repülőterén. A Dubaiból érkező, a FlyDubai légitársaság kötelékébe tartozó Boeing 737-es fedélzetén lévő 55 utas és a személyzet 6 tagja közül senki sem élte túl a katasztrófát – jelentette be az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának egyik szóvivője. A lezuhant repülő kigyuladt, darabokra zúzódott.