Sötétbe borultak Ausztrália és Ázsia nevezetességei – fotók


Világszerte ma tartják a Föld órája nevű környezetvédelmi akciót, amelyben egy órára lekapcsolják a nélkülözhető fényforrásokat. Ausztrália és Ázsia már sorra került.

Elsőként Ausztrália keleti parti nagyvárosaiban kapcsolták le a fényeket, Sydneyben egyebek mellett a világhírű operaház és a Harbour Bridge díszkivilágítását.

Később sötétbe borult Ázsia több nevezetessége, például Tajvanon a Taipei 101 felhőkarcoló, a szöuli városháza üvegépülete és a Petronas-ikertornyok Kuala Lumpurban.

A Természetvédelmi Világalap (WWF) Föld órája nevű kezdeményezése 2007-ben indult útjára Ausztráliából. Idén már csaknem 180 ország hétezer települése vesz részt a figyelemfelkeltő akcióban, amelynek keretében mindenütt helyi idő szerint 20 óra 30 perckor egy órára lekapcsolják a világítást.

Napközben olyan világhírű építmények díszkivilágítását kapcsolják le, mint a Tadzs Mahal Indiában, a Burdzs Kalifa Dubajban, a Brandenburgi kapu Berlinben, az Eiffel-torony Párizsban és az Empire State Building New Yorkban. A figyelemfelkeltő akció közép-európai idő szerint vasárnap reggel ér véget a Cook-szigeteken.

Budapest díszkivilágítását este fél 9-kor kapcsolják le.

mti