Brutális felvételek: Nyílt utcán fejezik le az embereket Szaúd Arábiában


Hat hónapon keresztül készítettek rejtett kamerás felvételeket Szaúd Arábiában dokumentumfilmesek. A közeljövőben adásba kerülő képsorokon leplezetlenül mutatják be a diktatúrában tapasztalható mindennapos brutalitást.

Öt test lóg egy rúdra felakasztva, amelyet két daru emel a magasba. A szaúdi hatóságok így próbálják a társadalom előtt világossá tenni, milyen következményekkel jár, ha valaki bűncselekményt követ el az arab országban.

A nyilvánosan kivégzett 5 férfi egy rablóbandát alkotott, mielőtt elkapták és felakasztották őket. Beszámolók szerint a megcsonkított holttestük még napokig lógott felkötve a póznára Szaúd Arábiában.

A brutális kivégzés mindössze egyike azoknak a mindennapos eseményeknek, amelyekkel az ember Szaúd Arábiában találkozhat. Egy a napokban publikált dokumentumfilmben betekintést nyújtanak a készítők a világ egyik legvéresebb és legkegyetlenebb államába.

A film bemutatja a nézőknek a szaúdi főváros rettegett terét, amit a helyiek csak “Darabolós tér”-nek neveznek a rengeteg nyilvános lefejezés és kivégzés miatt. A kamera felvételein jól látható a csatorna-elvezető rendszer, amely vörösesen csillog a kivégzett emberek vérétől.
A közel-keleti országban a nőket másodrendű állampolgárként kezelnek, akikkel a férfiak tulajdonképpen bármit megtehetnek. Egy felvételen például jól látható, hogy egy bevásárlóközpontban egy férfi minden előzmény nélkül csak arrébb lök egy éppen nézelődő hölgyet – írja az atv.hu.

A dokumentumfilm készítői hat hónapon keresztül készítettek titkos felvételeket a brutális diktatúrában, a vágott anyag a napokban kerül adásba. A riporterek több olyan férfival és nővel is készítettek interjút, akiknek lebukás esetén szörnyű árat kell fizetniük, amiért a szaúdi rezsim ellen mertek beszélni.