Hazaárulással vádolnak egy ukrán rendőrt


Hazaárulással vádolják az Ukrán Nemzeti Polícia Vinnyicai kirendeltségének vezetőjét. Anton Sevcov egy ismert orosz politikussal pózol egy fényképen.

Az ukrán aktivisták elfogadhatatlannak tartják ezt a viselkedést és a rendőrvezető kirúgását követelték. Sevcov végül önként mondott le, az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) hazaárulással vádolta meg. Három fényképet tartanak kifogásolhatónak. Az egyik képen Nyikolaj Valujev, korábbi boxolóval, az orosz parlament jelenlegi képviselőjével látható. Egy másik felvétel hátterében egy orosz zászlós épület látható. A harmadikon pedig a fia pózol a Krím-félszigeten az ukránok által megszállónak tartott orosz hadsereg járművével.

Egy ukrán újságíró egy olyan videófelvételt is talált, ahol Sevcov részt vesz egy május kilencedikei parádén a Krím-félsziget elcsatolása után. Sevcov bejelentette kész alá vetni magát akár a hazugságvizsgálónak is. A videóval kapcsolatban is volt válasza.

„Büszke vagyok a nagyapámra, Sevcov Makszim Matvejevicsre. Ő számomra mindi is a férfiasság jelképe marad. Jelenleg az a szokás, hogy szkeptikusan állnak az ilyen nyilatkozatokhoz, és minden egyes tevékenység politizálttá vált. Néha szeretni a családot és az őseinket egyszerűen csak szeretet jelent, támogatásnyújtást megosztva az örömüket és bánatukat”

– mondta Sevcov kiemelve, hogy senkinek nincs joga elítélni az őseinket, akik abban a szörnyű háborúban harcoltak. Hozzáfűzte, hogy ígéretet tett a nagyapjának, hogy május kilencedikén elviszi Minszkbe, a szülőföldjére a május kilencedikei parádéra.