Tiltott gyógyszereket foglaltak le a csapi határon


Egy ukrán állampolgár Mercedes-Benz márkájú mikrobuszával fennakadt a Tisza határátkelőn március 20-ról 21-re virradó éjjel.

A vámosok alaposabb vizsgálatot tartottak, és ekkor bukkantak rá a külföldi származású Losartan AHCL 50 mg tablettákra. Összesen 317 dobozzal, ami dobozonként 28 pirulát tartalmazott. Egyenként 10,07 euróba kerülnek a dobozok. Ezen kívül Pravastatina 40mg tablettát is találtak. Ebből összesen 42 dobozt, ami dobozonként 14 pirulát tartalmazott. Ez 8,16 euróba kerül.

A tabletták a raktér egyik papír dobozában voltak, amit a szállítója meg sem próbált elrejteni. Ukrajna törvényeinek értelmében az országba behozott gyógyszereknek rendelkeznie kell az Egészségügyi Minisztérium engedélyével. Amennyiben valaki saját használatra szeretne gyógyszert behozni Ukrajna területére, akkor szüksége van az orvosa igazolására, hogy valamilyen betegségben szenved. Az ukrán férfi ezek közül egyikkel sem rendelkezett. A vámosok jegyzőkönyvezték az esetet és ideiglenesen lefoglalták a 104 ezer hrivnyába kerülő pirulákat.