A rendőrök sem tartják be a KRESZ-t


Ungvár belvárosában, szabálytalanul parkolt le terepjárójával Olekszij Szpivak, a megyei állami közlekedésrendészet vezetője, pechjére egy arra járó megörökítet a szabálysértést és a fotót eljuttatta Munkachevo.net-nek.

A felvételek tanúsága szerint a rendőr-alezredes Toyota Rav 4-ese a megengedettnél jóval közelebb parkolt a gyalogos átkelőhöz. Ráadásul Szpivak a Rákóczi utcában, az Ukrán Nemzeti Polícia kárpátaljai kirendeltségének székháza előtt szabálytalankodott.

Nem egyedi eset, hogy a rend őrei figyelmen kívül hagyják a közlekedési szabályokat, a napokban az új járőrszolgálat rendőrét kapták szabályszegésen.

„Épp most voltam szemtanúja, hogy a rendőrség egyik járőre megszegte a közlekedési szabályokat a színház mellett. Nem tett eleget a KRESZ 3.21 szabályának és behajtott a behajtani tilos táblánál egy egyirányú utcába. Amikor a rendőrnő megállt odamentem hozzá és megkérdeztem miért szegte meg a szabályokat. Azt válaszolta, hogy szolgálati szükségletek miatt. Eztán megtagadta, hogy bemutatkozzon, megfordult és gyorsan elhajtott”

– írta közösségi oldalán Alekszandr Kricsfalusi.